Verkkouutiset

Varapuhemies Arto Satonen: Sosiaaliturvan kokonaisuudistus Suomelle elintärkeä

Eduskunnan varapuhemies Arto Satonen (kok.) pitää sosiaaliturvan kokonaisuudistusta suomalaisen työn ja hyvinvoinnin kannalta elintärkeänä uudistushankkeena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen puolivälitarkastelussa käynnistämä sotu-uudistuksen valmistelu on meneillään olevan sote-uudistuksen mittaluokkaa olevana hanke, jolla sosiaaliturva päivitetään tulevaisuuden tarpeisiin, Arto Satonen sanoi vappuna Hämeenlinnassa.

Hänen mukaansa sosiaaliturvan uudistaminen pitää nähdä jatkona työlinjalle.

– Tuki- ja turvajärjestelmämme tulee uudistaa sellaiseksi, että se aina ja kaikissa tilanteissa kannustaa ja palkitsee ihmisiä työnteosta, yrittämisestä ja kouluttautumisesta. Kannustinloukkuongelmiin inhimillisesti ja kansantaloudellisesti kestävä ratkaisu on löydettävissä nimenomaan osallistavan ja vastikkeellisen sosiaaliturvan kautta. Yhtenä mallina tämän toteuttamiseksi on syytä selvittää niin sanotun negatiivisen tuloveron käyttöönottoa, hän sanoi.

Satonen huomautti, että jos nyt päättäisimme, millainen sosiaaliturvajärjestelmä parhaiten ihmisiä ja koko yhteiskuntaamme palvelee, emme taatusti päätyisi niin monimutkaiseen ja -kerroksiseen järjestelmään, jonka kanssa nyt elämme.

– Nykyjärjestelmä on pahimmillaan työntekoa ja aktiivisuutta väheksyvä ja parhaimmillaankin vaikeaselkoinen ja byrokraattinen. Aivan liian monien ihmisten kohdalla työnteosta ei juurikaan palkita. Yhteiskunta ei ole eikä voi olla sellainen, että ihmiset ovat joko täysin töissä taikka työmarkkinoiden käytettävissä tai kokonaan työelämän ja -mahdollisuuksien ulkopuolella, Satonen totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)