Verkkouutiset

Kaleva: Puolueet yksimielisiä – armeijalle lisärahaa asehankintoihin

Kuuden puolueen parlamentaarinen työryhmä on yhtä mieltä siitä, että jo vuonna 2016 armeijan on saatava puolustusmateriaalin hankintaan lisärahaa 50 miljoonaa euroa, kirjoittaa tiistain Kaleva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi vuonna puolustustarvikkeiden hankintaan on budjetoitu 446,8 miljoonaa euroa. Sen lisäksi armeija irrottaa hankintoihin muista budjettirahoistaan noin 50 miljoonaa, jolloin kokonaissumma nousee 500 miljoonaan. Vuoden 2016 lisäys on siis suuruudeltaan kymmenen prosenttia.

Kokoomus, SDP, keskusta, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit ovat asiasta yksimielisiä.

Vuoden 2016 jälkeen armeija saa joka vuosi asehankintoihin lisärahaa porrastetusti. Vuonna 2020 vuotuinen lisäys on nykytasoon verrattuna 150 miljoonaa euroa. Käytännössä summa on suurempi, koska puolueet ovat sopineet, että indeksikorotukset vaikuttavat määrärahan suuruuteen.

Vasemmistoliitto on jättänyt lopputuloksesta eriävän mielipiteensä. Puolue vastustaa asemäärärahojen korottamista.

Vihreät kirjasi raporttiin lausuman, jonka mukaan puolustusvoimien pitäisi pienentää sodan ajan joukkojensa määrää. Yksimielisyyden työryhmässä saavuttaneille puolueille vihreiden esitys ei käy, koska muuten armeija ei pysty puolustamaan koko maata.

Ilkka Kanervan (kok.) johtama armeijan asehankintojen rahoitusta miettinyt parlamentaarinen työryhmä julkistaa raporttinsa keskiviikkona.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)