Verkkouutiset

USA:n ja Venäjän presidentit Suomeen? Juha Sipilä toisti valmiuden arktiseen huippukokoukseen

Pääministerin mukaan Suomi voisi järjestää Arktisen neuvoston maiden huippukokouksen puheenjohtajuuskaudellaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä sanoo, että Suomi voisi järjestää Arktisen neuvoston maiden huippukokouksen omalla puheenjohtajuuskaudellaan. Pääministerin esikunta vahvistaa Verkkouutisille Sipilän viitanneen julkisuudessa esitettyyn kysymykseen, onko Suomessa valmiutta ja halua huippukokouksen järjestämiseen. Sipilä puhui maanantaina Tromssassa Arctic Frontiers -konferenssissa.

Järjestämisvastuu huippukokouksesta tarkoittaisi, että Suomi saisi vieraakseen arktisten maiden johtajia, mahdollisesti myös USA:n ja Venäjän presidentit.

Muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aiemmin esittänyt, ettei Suomella olisi mitään arktisen huippukokouksen isännöintiä vastaan. Myös Niinistö on väläytellyt arktisten huippukokouksen olevan paikka, jossa suurvaltojen presidentit voisivat tavata.

Suomen kausi Arktisen neuvoston puheenjohtajana alkaa toukokuussa 2017 ja kestää kaksi vuotta. Suomen, Venäjän ja Yhdysvaltojen lisäksi neuvostoon kuuluvat Islanti, Kanada, Norja, Ruotsi ja Tanska.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)