Verkkouutiset

Paavo Arhinmäki vastustaa ammattikoulututkinnon rajaamista kahteen vuoteen

Vasemmiston puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki on huolissaan uutisista, joiden mukaan hallitusneuvotteluissa kaavaillaan ammattikoulututkinnon supistamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tämä olisi valtava heikennys koulutuksellisesti tasa-arvossa ja nuorten tulevaisuuden kannalta”, Paavo Arhinmäki toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa ammattikoulututkinnon supistaminen veisi ammattiin valmistuvista nuorilta mahdollisuuden jatko-opintoihin.

”On ollut suuri koulutuksellinen saavutus, että ammattitutkinnon jälkeen on voinut jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakouluun opiskelemaan”, Arhinmäki toteaa.

Hän perustelee kantaansa työelämän muutoksilla. Arhinmäen mukaan ihminen joutuu monesti työurallaan työskentelemään usealla alalla.

”Nuoret tarvitsevat monipuolisia tutkintoja, jotka antavat valmiutta jatko-opintoihin ja muuttuvaan työelämään. Jos ammattikoulututkinto supistetaan kahteen vuoteen, voi moni nuori pudota tyhjän päälle, jos työelämässä tulee muutoksia”, Arhinmäki kommentoi.

Arhinmäen mukaan kaikki puolueet vakuuttivat ennen vaaleja, ettei koulutuksesta leikata. Hänestä ammattikoulututkinnon lyhentäminen on nimenomaan koulutuksesta leikkaamista, vaikka sitä yritettäisiin perustella nopeammalla siirtymisellä työmarkkinoille.

Arhinmäen mukaan peruskoulusta suoraan ammatillisiin opintoihin suoraan siirtyvä valmistuu ammattiin nykyisin jo 18-19 vuotiaana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)