Verkkouutiset

”Mediahötön alle on jäänyt, että tekeillä raju ja raaka leikkausohjelma”

Hallitusneuvottelijoiden rakentaman positiivisen mediahötön alle on jäänyt se, että hallitusneuvotteluissa ollaan tekemässä todella raju ja raaka leikkausohjelma, kirjoittaa Paavo Arhinmäki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Neljän miljardin euron leikkaukset valtiontalouteen, kahden miljardin euron leikkaukset kuntatalouteen ja neljän miljardin euron ”rakenneuudistukset” merkitsevät hyvinvointipalveluiden pilkkomista kirveellä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoittaa Kansan Uutisten kolumnissa.

– Keskiviikkona luvattiin tietoa leikkauksista, tai ”säästöistä” ja ”uudistuksista” (Juha) Sipilän (kesk.) insinöörikielellä. Julkisuuteen esiteltiin vain jälleen uusi prosessikaavio. Leikkaukset eivät ole kuitenkaan powerpoint-kalvoja vaan ihmisten arkielämän heikentämistä ja kurjistamista, Arhinmäki jatkaa.

Hän toteaa, että valtion budjetin suurimmat menoerät kohdistuvat sosiaali- ja terveyspalveluihin, koulutukseen ja sosiaaliturvaan.

– Kuka kuvittelee, että neljän miljardin euron leikkaukset voidaan tehdä pohjoismaisen hyvinvointivaltion perusteita romuttamatta, Arhinmäki kysyy?

Samalla tavalla kuntien miljardit koskevat päivähoitoa, peruskoulua, terveydenhoitoa ja vanhuspalveluja, Arhinmäki sanoo.

– Ei leikkauksia saa aikaan luopumalla kymmenistä tuhansista turhista virkamiehistä valtiolla ja kunnissa niin kuin Juha Sipilä ja Timo Soini (ps.) antoivat vielä ennen vaaleja ymmärtää. Tällaisia ”turhia” virkamiehiä ei ole. Nämä ”turhat” virkamiehet ovat todellisessa elämässä esimerkiksi sairaanhoitajia, opettajia ja poliiseja.

Arhinmäen mukaan totuus on edessä ensi viikolla.

– Silloin ei hallitusneuvottelijat selviä enää prosessikaavioilla vaan SSS-trion pitää lyödä pöytään oikeat luvut leikkauksista, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)