Verkkouutiset

Antti Rinne: Vene- ja moottoripyörävero tulisi haudata

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää hallituksen ajamia veneiden ja moottoripyörien veroja huonosti suunniteltuina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinteen mukaan veroesityksen sisältö on epäjohdonmukainen ja vaikuttaa, että verotettavat ajoneuvot on valittu sattumanvaraisesti. Kaiken lisäksi hallitus sanailee verosta julkisesti varsin eripuraisesti.

Rinne muistuttaa, että muiden muassa moottoripyöräilijöiden ja veneilijöiden järjestöt ovat kritisoineet esitystä voimakkaasti. Kritiikki on hänen mielestään perusteltua.

– Veroesitykset on suunniteltu harvinaisen huonosti. Verojen keräämisestä aiheutuisi huomattavasti kustannuksia ja samalla aiheutettaisiin hallaa yritystoiminnalle. Onkin mahdollista, että muutosten kokonaisvaikutukset olisivat valtion taloudelle negatiiviset, Rinne perustelee.

Rinne esittää, että hallituksen kannattaisi haudata esitykset. Tarvittaessa lisää verotuottoja voitaisiin kerätä oikeudenmukaisemmin, niin ettei taloudella aiheutettaisi turhaan haittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)