Verkkouutiset

TS: Antti Rinne vahvin SDP:n johtoon, omat haukkuvat esiintymisen

SDP:n kenttäväki kritisoi voimakkaasti puolueen puheenjohtajan julkisia esiintymisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen Median SDP:n kenttäväelle tekemän kyselyn avoimissa vastauksissa kritisoidaan voimakkaasti puolueen istuvan puheenjohtajan, kansanedustaja Antti Rinteen esiintymisiä julkisuudessa ja median edessä.

Asiasta tässä kertovan Turun Sanomien mukaan jopa osa Rinteen tukijoista on sitä mieltä, että puheenjohtajan ulosannissa olisi parantamisen varaa.

Rinteen puolustajat kiittelivät puheenjohtajaa taas asialliseksi, helposti lähestyttäväksi ja inhimilliseksi puoluejohtajaksi. Jotkut vertasivat Rinnettä myös entiseen demarijohtajaan ja pääministeriin Paavo Lipposeen.

Antti Rinne on esiintymiseen kohdistuneesta kritiikistä huolimatta kyselyn mielipidetutkimuksen perusteella vahvin ehdokas SDP:n seuraavassa puheenjohtajavaalissa.

Kaksi kolmasosaa demarivaikuttajista toivoo, että Rinne pyrkii jatkokaudelle. Enemmistö haluaa kuitenkin myös, että helmikuun Lahden puoluekokouksessa puheenjohtajaksi on enemmän kuin yksi ehdokas.

Kyselyyn vastanneet saivat valita puheenjohtajasuosikkinsa kuuden tapetilla olleen nimen joukosta. Antti Rinne oli selvästi suosituin 45 prosentin kannatuksellaan. Toiseksi tuli puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Häntä tuki 24,5 prosenttia vastaajista.

Lännen Median kyselyyn osallistui 380 demarijärjestöjen ja -yhdistysten johtohenkilöä eri puolilta Suomea.

Verkkouutiset keräsi tähän joitakin kyselyn avointen vastausten kommentteja Antti Rinteestä.

– Epäselvä puhe ei vakuuta ketään. Puheen edestakainen sönkkäys antaa kuvan epävarmuudesta. Mäntsälän murteen lisäksi puheenjohtajan pitäisi hallita yleiskieli.

– Rinteen ehdoton vahvuus on tietynlainen aitous, mutta esiintymistaidot, johtaminen ja näkemys eivät riitä. Hieman haalea kuva on jäänyt.

– Lähtökohta oli repivä pj-kisan takia niin vaikea, että Rinteellä ei ole onnistumisen mahdollisuutta.

– Antti Rinne on epäonnistunut SDP:n puheenjohtajana. Hän ei ole pystynyt toteuttamaan juuri ainuttakaan niistä suurista lupauksista, mitä hän Seinäjoen puoluekokouksessa puolueväelle antoi. Puolueen linjakaan ei ole muuttunut siihen suuntaan, johon Rinne kampanjansa pamfletissa (Aate, liike ja tulevaisuus) sitä hahmotteli.

Rinnettä moitittiin myös muun muassa karisman puutteesta. Jotkut vastaajista olivat taas sitä mieltä, että Rinne puheenjohtajana vahvistaa SDP:n imagoa ”ukkopuolueena, jonka vastakohta on kokoomus kykypuolueena”.

– Puolue tarvitsee uudistumisen kannalta jonkun muun henkilön johtamaan puoluetta. Antti ei imagoltaan, henkilökuvaltaan ja taustaltaan vain sovi tässä ajassa puolueen johtoon, vaikka hänen johtamisessaan ei sinänsä mitään vikaa olekaan.

Kritiikki esiintymistä kohtaan kuvastui myös Rinnettä puolustaneissa kommenteissa.

– Rinne ei ole toiminnallaan aiheuttanut mitään tarvetta vaihtaa puheenjohtajaa; päinvastoin kiertänyt kenttää aktiivisesti ja sieltä positiivista palautetta. Ainoa heikkous esiintyminen tv:ssä, joka on korjattavissa.

– Puolueen puheenjohtajan ei tarvitse olla mikään runonlausuja. Pääasia, että pitää sen minkä lupaa ja osaa ilmaista ajatuksensa ymmärrettävästi.

– Mediataitoja moitittu, mutta oliko Lipposellakaan kummoisemmat ja nyt Lipposta on jopa mediakin kaivannut.

– SDP ei ole syytä palata samanlaiseen näytelmään, kuin edellisessä puoluekokouksessa. Puheenjohtaja tulee vallita kättä puristamalla ja Antin on hyvä jatkaa, koska hänen kautensa on ollut aivan liian lyhyt SDP:n linjan ylläpitämiseen.

– SDP on viimeksi voittanut vaalit vuonna 2003 ja tuon jälkeen on tultu alaspäin koko ajan. Tuolle ajalle on mahtunut kolme puheenjohtajaa ja viisi puoluesihteeriä, joten voitaisiinko nyt viimein uskoa, ettei SDP:n ongelmat johdu ensisijaisesti siitä, kuka meitä johtaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)