Verkkouutiset

Rinne lapsilisäsopasta vielä muutama viikko sitten: ”Parempiakin vaihtoehtoja on”

Syyskuun ensimmäisellä kyselytunnilla valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) ei tyrmännyt toisenlaisen ratkaisun hakemista lapsilisämalliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan lapsilisäleikkauksiin ja niitä kompensoimaan keksittyyn verovähennykseen ei ole tarvetta enää hallituksessa palata.

– Malli on hyväksytty ja sillä siisti, Rinne sanoi tänään Helsingin Sanomissa.

Vielä muutama viikko sitten eduskunnan kyselytunnilla Rinne ei torpannut mahdollisuutta toisenlaisen mallin hakemiseen.

Asian nosti tuolloin esiin kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz:

– Lapsilisistä, ministeri Rinne: Lapsilisiä päätettiin leikata. Nyt sitä osin kompensoidaan tämmöisellä monimutkaisella veroratkaisulla, joka on huonoa perhepolitiikkaa ja huonoa veropolitiikkaa. Sopisiko teille se, että täällä eduskunnassa mieluummin pienennetään tätä alkuperäistä lapsilisäleikkausta kuin mennään tähän monimutkaiseen veroratkaisuun? Zyskowicz kysyi eduskunnan pöytäkirjan mukaan.

Ja näin vastasi valtiovarainministeri Rinne:

– Arvoisa puhemies! Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että tehdään järkevämpiä ratkaisuja näissä asioissa. Tämä on, niin kuin todettiin, vaikea konstruktio ja parempiakin vaihtoehtoja on, mutta sitten täytyy löytää kehyksistä tilaa.

Etenkin kokoomuksessa on ollut halukkuutta pohtia uudelleen monimutkaista ja byrokraattista kokonaisuutta, jossa lapsilisien leikkausta päätettiin kompensoida verovähennyksellä.

Asiasta on koitumassa myös miljoonien eurojen tietotekniset kulut, minkä vuoksi valtiovarainvaliokunta jätti viime viikolla asian pöydälle.

Hallituksen esityksestä liittyen lapsilisiin keskustellaan tänään eduskunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)