Verkkouutiset

Kokoomuksen Virolainen: Korkeakoulutettujen työttömyyteen löydettävä ratkaisuja

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen vaatii aktiivisia toimia korkeakoulutettujen työttömyyden kääntämiseksi laskuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuonna korkeakoulutettujen työttömyys kasvoi neljättä vuotta putkeen. Korkeakoulutettujen työttömyys on kasvanut yleistä työttömyyskehitystä nopeammin ja yhä useampi korkeakoulutettu onkin pitkäaikaistyötön.

– Monen akateemisesti koulutetun työllisyysnäkymät ovat vaikeat. Tämä on ongelmallista erityisesti vastavalmistuneiden osalta, sillä pitkä työttömyys valmistumisen jälkeen painaa koko myöhempää työuraa. On resurssien tuhlausta, että koulutetut osaajat eivät työllisty, toteaa Anne-Mari Virolainen.

Rakenteellisia uudistuksia työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi on tehty jo jonkin verran. Lisää kuitenkin tarvitaan, jotta korkean lisäarvon töille löytyy osaavat tekijät.

– Työvoimapalveluihin panostetulla rahalla on saatava tuloksia. Yksityisten työvoimapalveluiden osaamista korkeakoulutettujen työnvälityksessä ei ole hyödynnetty tarpeeksi tehokkaasti.  Ja miksi digitalisaation mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseksi ei ole vielä otettu täysimääräisesti käyttöön? kysyy Virolainen.

– Ministeri Jari Lindström (ps.) on toiminut ahkerasti kasvavan työttömyyshaasteen edessä. Korkeakoulutetut ovat kuitenkin jääneet sivurooliin. Kannustan ministeri Lindströmiä aktiivisiin toimiin korkeasti koulutettujen työttömyyden taklaamisessa, Virolainen toteaa.

Työvoimapalveluiden uudistamisen lisäksi Virolainen pitää ensiarvoisen tärkeänä, että työmarkkinoita saadaan uudistettua hallitusohjelman mukaisesti.

– Yhteiskuntasopimus ja hallituksen työelämäuudistukset tuovat lisää joustoa työmarkkinoille ja laskevat rakenteellista työttömyyttä. Suunta on oikea, mutta työttömien auttamiseksi on vielä paljon tekemistä, Virolainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)