Verkkouutiset

Ministerit erimielisiä kauppojen oikeudesta myydä alkoholia: ”Sääntely tuotava tähän päivään”

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) haluaa vapauttaa alkoholin myyntiä rohkeammin kuin lainvalmistelusta vastaava keskustan Juha Rehula.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lenita Toivakka sanoo Verkkouutisten blogissaan, että ”hyvä päätös kauppojen aukiolojen vapauttamisesta haastaa meidät myös laajentamaan alkoholin myynnin aikoja. Tämä tarvitsee luonnollisesti rinnalleen päivittäistavarakaupan omia toimia, kuten hyvin toimivaa omavalvontaa.”

Sen sijaan Juha Rehula pitää nykyistä, iltayhdeksään jatkuvaa aikaa riittävänä, vaikka kaupat saavat siis olla vapaasti auki. Rehula perustelee kantaansa sillä, että juontia pitää ohjata ravintoloihin ja että juuri kello 21–23 aikana ravintoloilla on tärkeä myyntiaika.

Alkoholinmyyntiin liberaalimmin suhtautuvat pitävät outona, että kauppa on auki, mutta sieltä ei voi ostaa välttämättä esimerkiksi olutta.

Toivakka ihmettelee myös alkoholiin liittyvää sääntelyä internetissä.

”Viennistä vastaavana ministerinä pidän myös outona tilannetta, jossa suomalaiset tuottajat eivät voi listata vahvoja alkoholejaan nettisivuillaan. Kuinka viedä kuluttajatuotetta, josta ei löydy netistä tietoa? Tolkun ihmiselle tämä tuntuu vaikealta ymmärtää. Tuodaan alkoholin sääntely tähän päivään.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)