Verkkouutiset

”Alkoholipolitiikka ei voi perustua vain suurkuluttajiin ja ongelmakäyttäjiin”

Helsingin sosialidemokraattiset nuoret vaativat alle 12-prosenttisten viinien ja a-oluiden myynnin vapauttamista ruokakauppoihin, huoltoasemille ja kioskeihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Alkoholipolitiikka ei voi perustua vain suurkuluttajiin ja ongelmakäyttäjiin. Paremmat tulokset saadaan kohdistamalla alkoholiongelmista kärsiville heidän tarvitsemiaan sosiaali- ja terveyspalveluita, kuten katkaisuhoitoja ja vertaistukea”, Stadin demarinuorten tiedotteessa todetaan.

Demarinuoret pitävät alkoholin vähittäismyynnin 4,7 tilavuusprosentin väkevyysrajaa keinotekoisena. Heidän mukaansa se vääristää suomalaista alkoholikulttuuria ja lisää vahvojen oluiden ja viinien tuontia Suomen ulkopuolelta.

”Alkoholiin pitäisi pystyä suhtautumaan arkipäiväisemmin, vailla mystiikkaa, salailua tai glorifiointia. Nykytilanteessa alkoholiveron korotukset ja saatavuuden rajoittaminen johtavat matkustajatuonnin voimakkaaseen kasvuun eivätkä haitat vähene merkittävästi”, demarinuoret sanovat.

”Tarjonnan keinotekoinen rajoittaminen ei poista alkoholin kysyntää. Mikäli haitat halutaan kuriin, on tähdättävä juomatapojen muuttumiseen”, Stadin demarinuorten puheenjohtaja Roby Mountrakis toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)