Outi Alanko-Kahiluoto: Ylestä ei saa tulla hallituksen renkipoikaa

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä hallitus yrittää ottaa itselleen Yleisradion rahoitusta koskevan päätösvallan.

  • LKS 20160213 Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto puhumassa vihreiden puoluevaltuuskunnan kokousessa Helsingissä lauantaina 13. helmikuuta 2016.

    Outi Alanko-Kahiluoto.

    ()

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon mukaan hallitus on ottamassa liikaa päätösvaltaa itselleen Yleisradiosta ja sen rahoituksesta. Tiedotteessaan Alanko-Kahiluoto sanoo, että hallituksen tavoitteena on siirtää Ylen rahoitus budjettiin sen vuoksi, että hallitus voisi kulloistenkin halujensa mukaan säätää rahahanoja tiukemmalle.

‒ Näin parlamentaarisesti valvottu koko kansan yleisradioyhtiö alistettaisiin kulloistenkin hallitusten renkipojaksi, Alanko-Kahiluoto sanoi vihreiden valtuuskuntakokouksen puheessaan.

Oppositio on hänen mukaansa vaatinut hallitusta perumaan esityksensä Ylen rahoituksen heikentämisestä ja palauttamaan Ylen rahoituksen kaikkien eduskuntapuolueiden ohjaukseen. 


‒ Nykyhallitus on määrätietoisesti murentamassa ajatusta siitä, että Yle on koko eduskunnan ja kansalaisten Yle. 
Nyt näyttää siltä, että Sipilän hallitus on päättänyt tehdä Ylestä hallituksen Ylen, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Hänen mukaansa hallituksen mahdollisuus säätää rahoitusta voisi saada Ylen olemaan varovainen ja myötäsukainen suhteessa hallituksen esityksiin.

‒ Suomen ei pidä lähteä Puolan eikä Unkarin tielle. Me tarvitsemme Yleisradiota, joka uskaltaa kysyä hallituksen ministereiltä vaikeita kysymyksiä, jos siihen on aihetta, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.