Verkkouutiset

Outi Alanko-Kahiluoto: Ylestä ei saa tulla hallituksen renkipoikaa

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä hallitus yrittää ottaa itselleen Yleisradion rahoitusta koskevan päätösvallan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon mukaan hallitus on ottamassa liikaa päätösvaltaa itselleen Yleisradiosta ja sen rahoituksesta. Tiedotteessaan Alanko-Kahiluoto sanoo, että hallituksen tavoitteena on siirtää Ylen rahoitus budjettiin sen vuoksi, että hallitus voisi kulloistenkin halujensa mukaan säätää rahahanoja tiukemmalle.

‒ Näin parlamentaarisesti valvottu koko kansan yleisradioyhtiö alistettaisiin kulloistenkin hallitusten renkipojaksi, Alanko-Kahiluoto sanoi vihreiden valtuuskuntakokouksen puheessaan.

Oppositio on hänen mukaansa vaatinut hallitusta perumaan esityksensä Ylen rahoituksen heikentämisestä ja palauttamaan Ylen rahoituksen kaikkien eduskuntapuolueiden ohjaukseen. 


‒ Nykyhallitus on määrätietoisesti murentamassa ajatusta siitä, että Yle on koko eduskunnan ja kansalaisten Yle. 
Nyt näyttää siltä, että Sipilän hallitus on päättänyt tehdä Ylestä hallituksen Ylen, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Hänen mukaansa hallituksen mahdollisuus säätää rahoitusta voisi saada Ylen olemaan varovainen ja myötäsukainen suhteessa hallituksen esityksiin.

‒ Suomen ei pidä lähteä Puolan eikä Unkarin tielle. Me tarvitsemme Yleisradiota, joka uskaltaa kysyä hallituksen ministereiltä vaikeita kysymyksiä, jos siihen on aihetta, Alanko-Kahiluoto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)