Verkkouutiset

Kansanedustajat: Koulun saatava järjestää oppilashuolto miten parhaaksi näkee

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto ja sdp:n Eeva-Johanna Eloranta pelkäävät nuorten hyvinvoinnin kärsivän, jos koulujen oppilasterveydenhuolto siirretään maakuntien hoidettavaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto ja sosialidemokraattien kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta sanovat tiedotteessaan olevansa huolissaan suunnitelmista, joiden mukaan hallitus olisi siirtämässä kouluista elintärkeät oppilasterveydenhuollon palvelut maakuntiin. Kansanedustajat jättivät tänään aiheesta kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle.

‒ Terveyspalveluiden siirto pois kouluilta olisi haitallista lapsille, sillä opiskeluhuolto on kokonaisuudessaan elimellinen osa koulun, oppilaitoksen ja sivistystoimen toimintaa. Yksilöllistä ja yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä on mahdoton erottaa kouluista eri alla tehtäväksi ja suunniteltavaksi palveluksi, Alanko-Kahiluoto toteaa

Kun edellistä lakimuutosta oppilashuoltoon tehtiin, sivistysvaliokunta piti Elorannan ja Alanko-Kahiluodon mukaan välttämättömänä, että kouluterveydenhuollon, koulupsykologin ja kuraattorin palvelut järjestetään oppilaitoksissa siten, että palvelut ovat lähellä oppilaita ja siten helposti ja nopeasti nuorimpienkin oppilaiden saavutettavissa. Riittävien henkilöresurssien turvaaminen opiskelijahuoltoon oli uudistuksen toimivuuden kannalta keskeinen kysymys. 

‒ On kestämätöntä, että hallituksen suunnitelmissa oppilashuoltoa pohditaan siirrettäväksi maakuntiin. Nuortemme hyvinvoinnin puolesta toivon, että asiaan tartutaan ja kouluille annetaan mahdollisuus järjestellä oppilashuolto itse parhaaksi katsomallaan tavalla, Eloranta sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)