Verkkouutiset

Vihreiden ryhmyrinä jatkava Alanko-Kahiluoto: Suomeen tarvitaan perustulo

Vihreä eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon jatkamaan eduskuntaryhmän puheenjohtajana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Filosofian tohtori Outi Alanko-Kahiluoto on helsinkiläinen kolmannen kauden kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Kelan valtuuskunnan jäsen. Hän on ollut vihreän liiton ryhmäjohdossa vuodesta 2013 lähtien.

Hänen mukaansa vihreille tärkeimpiä asioita tällä vaalikaudella ovat köyhyyden torjuminen, uuden työn luominen, koulutukseen panostaminen ja ympäristönsuojelun vahvistaminen.

– Yksi keskeisimmistä asioista tänä keväänä on perustulokokeilu. Suomeen tarvitaan perustulo, joka nostaa ihmisiä töihin ja tuo turvaa työelämän epävarmuudessa. Työmarkkinoita pitää uudistaa, ei pakolla vaan helpottamalla työntekoa ja työnsaantia, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Muita kevään keskeisiä kysymyksiä hänen mukaansa ovat työmarkkinatilanne ja pakkolait, pakolaiskriisi ja turvapaikanhakijoiden kotouttaminen, sote-uudistus ja maakuntahallinto sekä uusiutuvan energian tukiratkaisu.

Eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Olli-Poika Parviainen ja toisena varapuheenjohtajana Krista Mikkonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)