Verkkouutiset

”EK:n tutkimus harhaanjohtava” – AKT aikoo pitää tiukasti kiinni yleissitovuudesta

Työehtosopimusten yleissitovuudesta pidetään kiinni tiukasti jatkossakin, korostaa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen (sd.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan suomalaiset ovat hyvin valmiita paikallisen sopimisen lisäämiseen.

– Paikallisesti voidaan jo nyt sopia ja sovitaan asioista. Työehtosopimus on kuitenkin se perälauta, jonka päälle asioita voidaan sopia paikallisesti, sanoo Marko Piirainen.

Hän pitää tiukasti kiinni työehtosopimusten yleissitovuudesta.

– Se turvaa palkansaajille minimitason. Sen päälle voidaan toki sopia paikallisesti muutakin. Työelämässä ei ole tilaa vapaamatkustajille tulevaisuudessakaan. Jos työehtosopimusten yleissitovuus romutetaan, järjestäytymättömät työnantajat saisivat kohtuuttoman kilpailuedun, joka mitattaisiin työntekijöiden selkänahasta.

Piiraisen mielestä ”EK:n tutkimus on tehty harhaanjohtavasti”.

– Tutkimuksessa on kysytty joustoista kaikelta kansalta. Mielestäni asiasta olisi pitänyt kysyä vain niiltä, joita mahdolliset joustot koskevat eli palkansaajilta. Silloin tulos olisi ollut varmasti toisenlainen, Piirainen tietää.

Piirainen hämmästelee, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on EK:n tutkimukseen viitaten julkisuudessa maininnut suuren osan kansasta olevan valmis paikallisen sopimisen lisäämiseen.

– Tässä halutaan muokata yleistä mielipidettä myötämieliseksi hallituksen tuleville toimille, kun yhteiskuntasopimus kaatui.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)