"Hallitus on nyt antanut neuvottelijoille paremman työrauhan ja luottamuksen"

Akava pitää hyvänä ja tervetulleena hallituksen päätöstä kilpailukykypaketin valmistelun jäädyttämisestä työmarkkinaneuvotteluiden ajaksi. Työmarkkinajärjestöjen on sen mukaan käytettävä saamansa luottamuksenosoitus oikein.

  • LKS 20160119  LKS 20151202 Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder osallistui  yhteiskuntasopimusneuvotteluihin, jotka jatkuivat Etelärannassa Helsingissä keskiviikkona 2. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Sture Fjäder.

    ()

Palkansaajakeskusjärjestö Akava pitää hyvänä ja tervetulleena hallituksen päätöstä ns. pakkolakien valmistelun jäädyttämisestä työmarkkinaneuvotteluiden ajaksi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti päätöksestä tänään pääministerin haastattelutunnilla.

– Hallitus on nyt antanut neuvottelijoille paremman työrauhan ja luottamuksen. Sen tavoittelema kilpailukykyhyppy ei synny ilman yhdessä sopimista ja luottamusta, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Neuvotteluissa on hänen mukaansa syytä edetä kohtalaisen nopeasti, jotta hallituksessa ja yrityksissä päästään rakentamaan tietä kohti oikeudenmukaisempaa ja reilumpaa talouskasvua. Todennäköinen neuvotteluratkaisu olisi Akavan mukaan pakkolakeja parempi vaihtoehto yleisen ilmapiirin kohenemisenkin puolesta.

– Me kaikki tarvitsemme myönteisiä signaaleja, kannustamista, yhdessä sopimista ja tunnetta oikeudenmukaisemman politiikan tekemisestä..

Työmarkkinaneuvottelut jatkuvat jo alkuviikosta. Fjäderin mukaan työpaikat ja työelämä tarvitsevat nykyistä enemmän liikkumavaraa siten, että molemmat osapuolet joustavat tasapuolisesti. Aivan jokaisen neuvotteluosapuolen on hänen mukaansa tingittävä tavoitteistaan yhteisen ratkaisun ja kansallisen edun tavoittelemiseksi.

– Kun maan hallitus on antanut työmarkkinajärjestöille neuvottelurauhaa, on meidän osoitettava olevamme saamamme luottamuksen arvoisia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.