Verkkouutiset

HS: Räty haluaa Akavan mukaan valmistelemaan eläkelakia

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) sanoo Helsingin Sanomissa, että työmarkkinajärjestöjen eläkeratkaisusta pois jääneellä Akavalla on paikka eläkelainvalmistelussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laura Räty sanoo lehdelle, että yhden etujärjestön mukaan ei kuitenkaan voitu mennä, sillä Akavan mallit eivät ministerin mukaan supistaneet kestävyysvajetta riittävästi.

– Akavalla on kuitenkin paikka lainvalmistelussa, ja toivon, että he myös käyttävät tilaisuutta kolmikannassa, Räty sanoo.

– On todella tärkeää lain eteenpäin menon kannalta, että Akava on siinä pöydässä. Sopu on kuitenkin jo niin suuri, että olen päättänyt aloittaa lainvalmistelun, hän jatkaa.

Rädyn mielestä lainsäädännöllä pitää vielä ratkaista vaikeita asioita. On muun muassa ratkaistava selvästi, milloin työura katsotaan alkaneeksi. Toinen kysymys on, millaista on fyysisesti ja myös henkisesti raskas työ.

Työmarkkinajärjestöt sekä sosiaali- ja terveysministeriö alkavat sorvata uuden eläkeratkaisun tarvitsemia lakipykäliä jo tiistaina aamulla kello 7.30.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)