Verkkouutiset

”Äitiriski haittaa työllistymistä” – vauva maksaa äidin työnantajalle 12 000 euroa

Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja kansanedustaja Sofia Vikman vaatii konkreettisia päätöksiä mahdollisuuksien tasa-arvon toteuttamiseksi työmarkkinoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jo useaan hallitusohjelmaan sisältynyt vanhemmuuden kustannusten eri mallien jatkuva selvittäminen ei Sofia Vikmanin mukaan enää riitä.

”Konkreettisiin tekoihin on ryhdyttävä vielä tämän vaalikauden aikana ja syksyn budjettiriihessä”, Vikman toteaa Kokoomuksen Naisten Liiton tiedotteessa.

Vikmanin mielestä hallituksen on patistettava työmarkkinajärjestöjä ratkaisuun vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi samalla, kun se kannustaa eläkeratkaisun syntymiseen.

”Yksi vauva maksaa äidin työnantajalle noin 12 000 euroa. Keskeisimmät kuluerät ovat raskaudesta johtuvat poissaolot, äitiyslomalla kertyvät lomarahat sekä sairaan lapsen hoitokulut”, Vikman sanoo.

Kustannukset maksatetaan työnantajilla. Vikmanin mukaan äitiriski vaikeuttaa ennen kaikkea nuorten naisten työllistymistä, urakehitystä ja mahdollisuuksia vakituiseen työsuhteeseen.

”Työnantajien vanhemmuudesta aiheutuvien kustannusten jakaminen kohtelisi sekä yrityksiä että työntekijöitä tasapuolisemmin ja loisi edellytyksiä uudelle kasvulle. Pk-yritykset uskaltaisivat nykyistä paremmin palkata uusia työntekijöitä”, Vikman toteaa.

”Meillä ei ole varaa jättää yhä koulutetumpia naisiamme työelämän reserviin. Vanhemmuuden kustannusten oikeudenmukaisella jakamisella olisi positiivinen vaikutus myös naisvaltaisten alojen palkanmaksukykyyn ja nuorten naisten mahdollisuuksiin löytää vakituista työtä.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)