HS: Aino-Kaisa Pekonen lähtee tavoittelemaan vasemmistoliiton puheenjohtajuutta

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi Paavo Arhinmäen tilalle on nyt ehdolla kaksi henkilöä.

  • LKS 20160119 HUOM! EMBARGO MA 11.1. KLO 03.00   LKS 20160110 - Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Aino-Kaisa Pekonen.

    ()

– Olen päättänyt tavoitella puheenjohtajan tehtävää, riihimäkeläinen vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo Helsingin Sanomille.

Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Oulussa kesäkuussa. Vuodesta 2009 vasemmistoa johtanut Paavo Arhinmäki ilmoitti viime vuoden marraskuussa, ettei asetu enää ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Toinen puheenjohtajakisaan ilmoittautunut henkilö on kansanedustaja Jari Myllykoski. Puolueen on järjestettävä jäsenistön keskuudessa neuvoa-antava jäsenäänestys, kun ehdokkaita on enemmän kuin yksi.

Ehdokkuutta puheenjohtajakisassa harkitsevat myös kansanedustajat Li Andersson, Hanna Sarkkinen ja Katja Hänninen.

Pekonen on 36-vuotias ja koulutukseltaan lähihoitaja. Hän on ollut kansanedustajana vuodesta 2011 lähtien.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.