Kokoomusedustajat: Rikosten estämiseen tarvitaan lisää voimavaroja ja valtuuksia

Uusien turvallisuusuhkien lisääntyessä pitää parantaa viranomaisten toimivaltuuksia ja resursseja rikosten estämiseksi, sanovat kansanedustajat Antti Häkkänen ja Mari-Leena Talvitie.

  • LKS 20160524 Kokoomuksen Mari-Leena Talvitie eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 24. toukokuuta 2016. Istunnossa käsitellään valtioneuvoston selontekoa sisäisestä turvallisuudesta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Mari-Leena Talvitie.

    ()

– Esimerkiksi tiedustelulainsäädännön tuomat toimivaltuudet on saatava mahdollisimman nopeasti käyttöön. Samoin kansainvälistä yhteistyötä on lisättävä. EU on rikosten torjunnassa ja turvallisuuden parantamisessa tärkein yhteistyökumppanimme, sanoo kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen.

Hänen mukaansa turvallisuusviranomaisten riittävien resurssien ja toimintavaltuuksien lisäksi pitää tehdä toimia palvelutarpeen kasvun hillitsemiseksi eli panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin.

– Tärkeää on se, miten pystymme pureutumaan syihin emmekä ainoastaan hoida seurauksia. Mitä oikea-aikaisemmin viranomaisyhteistyön kautta pystymme tunnistamaan tekijät, jotka vaarantavat yhteiskunnan turvallisuutta – sen parempi, toteaa kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie.

– Kansalaisten luottamusta poliisiin voidaan lisätä parantamalla poliisin toiminnan ennakoitavuutta. Sisäministeri (Paula) Risikko (kok.) on nostanut esiin, olisiko aika asettaa poliisin palveluille palvelulupaus. Palvelulupauksella määritettäisiin läpinäkyvästi, minkä verran resursseja ja aikaa menee tiettyjen rikosten tutkintaan ja selvittämiseen, sanoo Talvitie.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.