Verkkouutiset

Kokoomuksen Antti Häkkänen: Äärijärjestöjen toimintaan suhtauduttava vakavasti

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen tukee sisäministeri Paula Risikon (kok.) avausta äärijärjestöjen toiminnan laillisuuden selvittämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Paula Risikko kertoi sunnuntaina ottavansa asian esiin poliisin ja valtakunnansyyttäjänviraston kanssa lähiaikoina. Antti Häkkäsen mukaan ääriliikkeiden torjunnassa kysymys on sekä lainsäädännöstä että poliisin riittävästä resursoinnista.

– Suomen pitää olla kaikille turvallinen maa. Se tarkoittaa, että jokaisen on voitava liikkua vapaasti kaduilla ja oikeusjärjestelmämme on suojattava sitä. Sen sijaan väkivaltaan syyllistyvät ääriliikkeet eivät lainsuojaa ansaitse. Tämän vuoksi pidän tärkeänä sisäministeri Risikon ilmoitusta selvityttää väkivaltaisten järjestöjen laillisuutta, sanoo Häkkänen.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat nostaneet uudestaan esille erilaisten äärijärjestöjen, kuten Suomen Vastarintaliikkeen toiminnan laillisuuden. Häkkäsen mukaan lainsäätäjän on kyettävä reagoimaan lainsäädännön ajantasaisuuteen turvallisuusympäristön muuttuessa.

– Ääriliikkeiden toiminnan luonteen muuttuessa on tärkeää, että lainsäätäjä arvioi jatkuvasti, vastaako lainsäädäntömme riittävällä tavalla turvallisuusympäristömme uhkien torjuntaan. Äärijärjestöjen laillisuuden selvittämisen lisäksi on tärkeää arvioida ääriliikkeiden toimintaan liittyvää lainsäädäntöä myös laajemmin, toteaa Häkkänen.

Häkkänen kaipaa lisäksi poliisille riittäviä resursseja äärijärjestöjen toiminnan valvomiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)