Verkkouutiset

Tuomioja syyttää Ylellä iltapäivälehtiä pelonlietsonnasta

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä nykyisen tiedonvälityksen ongelmia ovat nopeus ja historiattomuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kun katsoo vaikka iltapäivälehdenkin otsikoita, niin kyllähän siitä voi joku olla sitä mieltä, että pelottelukampanjaahan tässä tehdään, Erkki Tuomioja sanoi Yle Radio Suomen Ajantasan haastattelussa viitaten tutkimukseen suomalaisten suhtautumisesta Venäjän aiheuttamaan turvallisuusuhkaan.

Ylen uutiset julkaisi perjantaina kyselyn, jonka mukaan 60 prosenttia suomalaisista pitää Venäjän Suomelle aiheuttamaa turvallisuusuhkaa epätodennäköisenä. Kolmanneksen mielestä on melko tai erittäin todennäköistä, että Venäjä uhkaisi Suomen turvallisuutta lähitulevaisuudessa.

– Minusta tämä kuvastaa sitä, että suomalaisilla on aika terve käsitys asioista huolimatta siitä, että paljon käytetään tällaisia hälyttäviä ja harhaanjohtaviakin puheenvuoroja, mutta niiden läpi kyllä nähdään, eikä niiden perässä juosta, Tuomioja sanoi Ylelle.

Tuomioja arveli, että tulos tuli yllätyksenä niille, ”jotka ovat koettaneet määrätietoisesti luoda tällaista uhkakuvaa”.

Tuomiojan mielestä Suomen varautuminen ja peruslinjaus on hyvä.

– Meidän täytyy huolehtia siitä, että Suomi ei kenenkään silmissä näyttäydy maana, joka olisi jollekin kolmannelle maalle, Venäjälle tai kenellekään, sotilaallinen uhanaihe, Tuomioja sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)