Verkkouutiset

Ville Niinistö IL:lle: Jumaluus ei tarvitse rikoslain suojaa

Uskonnonvapaus ja uskonrauha ovat vihreiden puheenjohtajan mukaan eri asioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on pysynyt vaiti perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen oikeudenkäynnin ympärillä paikoin kiivaanakin käyneessä keskustelussa. Tynkkynen tuomittiin viime maanantaina sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ville Niinistö kuittaa asian toteamalla Iltalehdelle, ettei kukaan ole häneltä asiasta kysynyt. Aiemmin Niinistö on vastustanut uskonrauhan rikkomista koskevaa pykälää rikoslaissa. Täten hänen mielestään Tynkkysen saama tuomio oli uskonrauhan rikkomista koskien väärä.

– Olen edelleen samaa mieltä, että ei ole tuomioistuinten tehtävä määritellä, mistä eri uskontojen jumalat voisivat loukkaantua. Enkä minä ole tässä asiassa mieltäni muuttanut sen mukaan kuka tuomioita saa, Niinistö toteaa Iltalehden haastattelussa.

Niinistön mielestä jumaluus ja jumalhahmot eivät tarvitse rikoslain suojaa. Tärkeämpää hänen mielestään on turvata uskonnonvapaus. Perussuomalaisten saamia lukuisia tuomioita Niinistö pitää hallituspuolueen huomion kerjäämisenä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)