Verkkouutiset

Paavo Väyrynen avasi äkkiliikkeensä taustoja: ”Vahvat voimat ajavat keskittämispolitiikkaa”

Paavo Väyrysen mukaan hallitus on liian kokoomusvetoinen. Hän ei aio luopua keskustan jäsenyydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paavo Väyrynen on avannut taustoja liittyen uuden puolueensa perustamiseen. Väyrysen mukaan taustalla vaikutti SDP:n jääminen ulos hallituksesta. Olisiko uusi puolue syntynyt, jos kokoomuksen tilalle olisi tullut SDP?

– En tiedä mutta luulen, että koko politiikan linja olisi ollut toinen, Väyrynen vastasi järjestämässään tiedotustilaisuudessa Helsingissä ravintola Sunnissa.

Väyrysen mukaan ”vahvat voimat ajavat keskittämispolitiikkaa” tällä hetkellä hallituksessa. Hän syytti hallitusta kokoomusvetoiseksi ja katsoi keskustan osalta, että ”hallitus- ja eduskuntapolitiikkaa johtavat liberaalit ovat hyvin lähellä kokoomusta”.

– Kun en ole pystynyt vaikuttamaan oman puolueeni kautta, ei ole ollut muuta keinoa kuin lähteä perustamaan uutta puoluetta.

Ei aikeita erota keskustasta

Väyrynen sanoi, ettei hänellä ole kuitenkaan aikomusta erota keskustasta. Hän perusteli tätä sillä, että hänellä on oikeus olla paikallisyhdistyksen jäsen ja kyseessä on kansalaispuolue, joka ei tule toimimaan lainkaan paikallis- eikä maakuntatasolla.

– Sen takia on aivan luonnollista, että ihmiset voivat olla mukana etenkin juuri paikallis- ja maakuntatason toiminnassa muissakin puolueissa kuin tässä kansalaispuolueessa, Väyrynen näki itse asian.

Väyrynen kertoi keskustelleensa uuden puolueensa perustamisesta vain lähimpien avustajiensa kanssa.

Väyrynen toisti tilaisuudessa myös kannattavansa presidentti Sauli Niinistön uudelleen valintaa presidentiksi ja luottavansa siihen, että tämä pitää Suomen ”sotilaallisesti liittoutumattomana ja puolueettomana”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)