Verkkouutiset

Paavo Väyrynen analysoi alkoholilain uudistuksen taustoja: aloitteella EU-kansanäänestyksestä ehkä vaikutusta

Paavo Väyrynen ihmettelee perussuomalaisten kovaa linjaa alkoholilain uudistuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen kertoo ihmettelevänsä alkoholilain uudistamiseen liittynyttä kiistaa. Erityisesti hän kertoo ihmetelleensä perussuomalaisten tiukkaa linjaa asiassa.

Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissa, että perussuomalaisten tiukkuuden saattaa selittää se, että heidän kansanedustajiaan on pantu kovisteltu muissa asioissa. Tuoreimpana esimerkkinä tästä ovat useiden kansanedustajien hallintarekisterin käsittelyssä saamat varoitukset.

– Onko taustalla kuitenkin suurempi asia, eurokansanäänestystä koskeneen kansalaisaloitteen hautaaminen perustuslakivaliokuntaan?

Väyrynen epäilee, että taustalla voi olla eurokansanäänestystä koskeneen kansalaisaloitteen hautaaminen. Hän toteaa monen perussuomalaisen kansanedustajan allekirjoittaneen kansalaisaloitteen.

Väyrysen mukaan viime vuoden kevään lähetekeskustelussa usea Perussuomalaisten kansanedustaja kannatti aloitetta. Heidän joukossaan olivat Laura Huhtasaari, Ritva Elomaa ja Simon Elo.

– Minulle sekä puolueen puheenjohtaja Timo Soini että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho lupasivat, että Perussuomalaisten kansanedustajilla on äänestyksessä vapaat kädet.

Väyrynen kertoo, että talousvaliokuntaan kutsuttiin sekä euroeron vastustajia että sen kannattajia. Valiokunnan perussuomalaisen puheenjohtajan Kaj Turusen johdolla pöytään nuijittu lausunto oli kuitenkin hyvin yksipuolinen ja siinä otettiin Väyrysen mukaan huomioon vain kielteiset lausunnot.

Valiokuntaneuvos laati mietintöluonnoksen, ja syksyllä valiokunta aloitti sen käsittelyn. Marraskuussa valiokunta kuitenkin päätti, ettei aloite tule eduskunnan keskusteluun ja äänestettäväksi.

Väyrynen kertoo, että valiokunnan jäsenten kertoman mukaan aloitteen hautaamista perustuslakivaliokuntaan olivat ajaneet erityisesti sen perussuomalaiset jäsenet Simon Elon johdolla.

– Kokenut politiikan toimittaja on minulle kertonut kuulleensa, että pääministeri oli tehnyt kansalaisaloitetta koskeneesta äänestyksestä hallituskysymyksen. Toisin sanoen: jos yksikin hallituspuolueen kansanedustaja olisi suuressa salissa äänestänyt aloitteen puolesta, hallitus olisi hajonnut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)