Verkkouutiset

Taru Tujunen Sunnuntaisuomalaisessa: Erityisopettajan koulutus auttoi puoluesihteerin työssä

Kokoomuksen lähtevä puoluesihteeri Taru Tujunen sanoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisessa, että politiikan teossa on meneillään murros.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taru Tujusen mukaan vanhojen muutoksentekijöiden, kirkon, puolueiden ja median, valta-asema murenee ja muutokset tulevat globalisaation, netin ja sosiaalisen median kautta. Toisaalta politiikkaa tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen, toisaalta politiikan tapahtumiin osallistuu vain kaksi prosenttia väestöstä.

– Suhtautuminen muutokseen erottaa ihmisiä. Tuntuu siltä, että on ihmisiä ja puolueita, jotka eivät kestä nykyvauhtia, Taru Tujunen sanoo.

Tujusen mukaan kokoomus suhtautuu muutoksiin myönteisemmin kuin muut suomalaiset puolueet. Silti kokoomuksessakaan eivät kaikki ihmiset ole samassa muutoksen vauhdissa. Samoin on muissakin puolueissa – eivät niissäkään kaikki vastusta muutosta.

Politiikassa tehdään töitä tunteja laskematta. Ja kun töitä tehdään intohimolla ja vapaaehtoisesti, on Tujusen mukaan tärkeäksi taidoksi osoittautunut ihmisten käyttäytymisen ymmärtäminen.

– Olenkin sanonut, että puoluesihteerinä olen ollut erityisopettajan koulutustani vastaavassa työssä.

Kentällä pitää kiertää ja kuunnella

Kokoomus on viime vuosina saavuttanut paljon. Tujunen ei paljasta menestyksen reseptiä, mutta kertoo, että kuusi vuotta sitten puolueen organisaatiota muutettiin siten, että kenttätyöhön suunnattiin enemmän voimavaroja.

– Olemme kaikki tehneet paljon perustyötä. Kentällä pitää kiertää ja kuunnella ihmisiä, sitä ei voi ulkoistaa. Matkapäiviä on kertynyt reilusti ministereille ja puoluejohdolle, myös minulle.

Vaikka Tujunen itse jättää puoluepolitiikan, hän kannustaa erityisesti naisia politiikan pariin.

– Olen törmännyt siihen, että naiset miettivät kovasti, ovatko he tarpeeksi valmiita ja täydellisiä ehdokkaiksi. Ei tarvitse olla, matkalla oppii, eikä politiikka ole mitään rakettitiedettä!

Taru Tujunen aloittaa viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtajana kolmen viikon kuluttua. Uutta työtään hän sanoo odottavansa innokkaana – liikevaihdon luomista kannatuslukujen sijaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)