Verkkouutiset

Vihreiden varapuheenjohtaja: Immosen poliittiset sotahuudot tavoittivat katujoukot

Touko Aalto kirjoittaa Jyväskylässä tapahtuneesta kansallissosialistien mellakasta Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Kansanedustaja Olli Immosen poliittiset sotahuudot tavoittivat tänään katujoukot kotikaupungissani Jyväskylässä”, vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto kirjoittaa blogitekstissään.

Aalto ei näe eristettyä Immosta ongelmana, mutta ulkoministerin johtaman hallituspuolueen linja on hänen mukaansa sellainen.

”Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on todennut, että Immosen monikulttuurisuutta käsittelevät lausunnot olivat linjassa perussuomalaisten maahanmuuttolinjan kanssa, mutta tuon linjan paketointi olisi voinut olla onnistuneempaa. Eli perussuomalaisille Immosen linja ei ole ongelma, ainoastaan retoriikka. Toivon Slunga-Poutsalolta selkeäsanaista korjausta, jos olen ymmärtänyt asian väärin eri uutislähteistä”, Aalto pyytää kirjoituksessaan.

Aalto vetoaa pääministeri Juha Sipilään (kesk.) siteeraten hänen 26. heinäkuuta julkaisemaan twiittiiä, jossa Sipilä toteaa, ettei voi hyväksyä Immosen kirjoituksia ja haluavansa kehittää Suomea avoimena, kansainvälisenä, kieliltään ja kulttuuriltaan rikkaana maana.

”Kuten todettua, kyseessä ei ole Immosen yksityisajattelu vaan Immosen yksityisretoriikka. Jos todella tarkoitatte sitä, mitä yllä linjaatte, odotan teiltä johtajuutta ja toimenpiteitä”, Aalto kirjoittaa.

Johtajuudella ja toimenpiteellä hän sanoo tarkoittavansa sitä, että ”vaaditte joko perussuomalaisia erottamaan äärioikeistolaisen siipensä ja muuttamaan tuon siiven sanelemaa maahanmuuttopoliittista linjaa tai heivaatte perussuomalaiset pois hallituksesta, järjestätte uudet hallitusneuvottelut tai tarvittaessa vaikka uudet vaalit”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)