Verkkouutiset

Stubb TVO-päätöksestä: ”Kyllä tässä joku luova ratkaisu löytyy”

Pääministeri Alexander Stubb lupaa, että valtioneuvoston pöydälle jättämään TVO:n periaatepäätökseen löytyy ratkaisu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori esitti torstaina valtioneuvoston istunnossa, että TVO:lle ei myönnettäisi lisäaikaa Olkiluoto 4 -ydinvoimalaitoksen periaatepäätökselle. Valtiovarainministeri Antti Rinteen pyynnöstä asian käsittely jätettiin pöydälle, mikä tarkoittaa, että se siirtyy ratkaistavaksi myöhempään ajankohtaan.

Pääministeri Alexander Stubbin mukaan TVO:n luvan käsittelyn suhteen ei ole lyöty aikataulua lukkoon.

– Kyllä tässä joku luova ratkaisu löytyy, Stubb sanoi valtioneuvoston istunnon jälkeisessä tiedotustilaisuudessa torstaina.

Pääministeriltä kysyttiin, onko hänellä ajatuksia luovan ratkaisun sisällöstä.

– Kyllä, mutta avaudunko niistä nyt, en, Stubb sanoi päättäen samalla tiedotustilaisuuden.

Stubb kertoi aiemmin, että kaikki kokoomusministerit tukevat Vapaavuoren alkuperäistä esitystä. Vapaavuoren esityksessä TVO:lle ei olisi myönnetty lisäaikaa periaatepäätökseen. Kun osa SDP:n ministereistä on vastustanut molempia ydinvoimalupia, äänestys TVO:n päätöksestä olisi todennäköisesti ratkennut Vapaavuoren esityksen mukaisesti.

Valtiovarainministeri Rinne halusi ottaa aikalisän tutustuakseen TVO-päätöksen perusteluihin.

– Olen pyytänyt tämän asian pöydälle, että täytyy harkita tätä kokonaistilannetta ja pyrkiä löytämään sellainen ratkaisu, joka vastaa koko hallituksen kantaa, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kaikki kolme puheenjohtajaa olivat tiedotustilaisuudessa tyytyväisiä siihen, että Fennovoimasta saatiin aikaiseksi myönteinen päätös.

– Itse olen kannattanut kolmea ydinvoimalaitosta nyt ja tulevaisuudessa. Se on erittäin tärkeä osa meidän energiapalettia, Stubb sanoi.

Kaikki kokoomusministerit äänestivät luvan puolesta. SDP:ssä ministerit Erkki Tuomioja, Krista Kiuru, Pia Viitanen ja Susanna Huovinen äänestivät lupaesitystä vastaan. Puolesta äänestivät Rinne ja Lauri Ihalainen. RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund sekä kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen äänestivät niin ikään esityksen puolesta. Vastaan äänestivät myös RKP:n Anna-Maja Henriksson sekä vihreiden ministerit Ville Niinistö ja Pekka Haavisto.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö esittää lauantaina kokoontuville puolue-elimille hallituksen jättämistä ydinvoimapäätöksen seurauksena.

Pääministeri Stubbin mukaan ero vihreille myönnetään ensi maanantaina ja uudet ministerit nimitetään presidentin esittelyssä perjantaina.

Hallitus jatkaa loppukauden neljän puolueen ja 102 kansanedustajan voimin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)