Verkkouutiset

Stubb eläkeneuvotteluista: ”Jos tulosta ei synny, hallitus joutuu toimimaan”

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) odottaa työmarkkinaosapuolten toteuttavan kolme eläkeikäratkaisulle asetettua tavoitetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alexander Stubb muistutti hallituksen budjettiriihen tiedotustilaisuudessa torstai-iltana, että työmarkkinajärjestöt asettivat itse aikoinaan kolme lupausta, jotka eläkeneuvotteluissa toteutuvat. Ensimmäinen on se, että eläkeratkaisu syntyy tänä syksynä. Toiseksi luvattiin tehdä ratkaisut, joilla keskimääräinen eläkkeellejäämisikä nousee 62,4 vuoteen. Kolmanneksi luvattiin, että tehdyillä ratkaisuilla kurotaan kestävyysvajetta umpeen yhdellä prosenttiyksiköllä.

– Minun mielestäni on hirveän tärkeää antaa työmarkkinajärjestöille työrauha tässä tärkeässä ja vaikeassa kysymyksessä, Stubb sanoi.

Pääministeriltä kysyttiin, onko hallitus valmis tekemään eläkeiän korotuspäätöksen, mikäli työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvotteluissa ei synny tulosta.

– On selvää, että jos tulosta ei syntyisi, niin silloin hallitus joutuu toimimaan tässä yksittäisessä kokonaisuudessa, Stubb sanoi.

Hän huomautti, että hallitus ei voi jäädä tyhjän päälle, jos ratkaisua ei synny, koska muuten kestävyysvajetta ei korjata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)