Verkkouutiset

AL: Soini joutunut ansoituksen kohteeksi vaalien alla

Timo Soini (ps.) uskoo, että ulkomailla esiintyvä poliitikkojen ansoittaminen tekee tuloaan myös Suomeen, kertoo Aamulehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timo Soini kertoo, että ainakin Britanniassa ja Ruotsissa poliitikkoja on yritetty provosoida keskusteluihin ja tekoihin siten, että provosoija on tekeytynyt toiseksi henkilöksi. Hän kertoi puheessaan Journalismin päivillä joutuneensa itsekin ansoittamisen kohteeksi ennen vuoden 2007 vaaleja.

– Kiersin silloin laajasti Itä-Helsingissä. Silloin maahanmuuttoon liittyvät kysymykset olivat aika paljon esillä. Olin Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa, jossa juttusille saapunut henkilö alkoi voimakkaasti kritisoida vallitsevaa maahanmuuttotilannetta ja alkoi käyttää kieltä, joka ei ollut sopivaa.

Soini uskoo, että henkilöllä oli tarkoitus saada hänet käyttämään samanlaista kieltä. Soini sai myöhemmin tietää, että henkilö oli jonkin matkan päässä vetänyt mikit pois. Soini on saanut myös sähköpostiviestejä, joista on ollut havaittavissa, että ei kukaan normaalielämässä niin kirjoittaisi.

Soinin mukaan poliitikon on pystyttävä vastaamaan reilusti hänelle esitettyihin kysymyksiin. Hän pitää kuitenkin epäreiluna, jos poliitikko ei tiedä, kenen kanssa puhuu tai jos keskusteluun lähtiessä on sitä epäiltävä.

Entä jos toimittaja esiintyy toisena henkilönä haastattelua tehdessään? Soini vastaa, että silloin toimittajalla on jokin missio.

– Toimittajilla on selvät pelisäännöt ja haastatteluissa pistetään lujille, mikä kuuluukin asiaan. Mutta että tietoisesti johdetaan harhaan, se johtaa siihen, että ihmiset eivät kohta uskalla puhua mitään.

Soini ei pidä pahana sitä, että poliitikkojen omat töppöilyt julkaistaan mediassa kansalaisten tietoon.

– Sehän on palvelus demokratialle. Mutta jos kytätään tai provosoidaan, en ymmärrä, kenen asiaa se pidemmän päälle ajaa.

Soinin mielestä internetin myötä politiikasta on tullut paljon raaempaa. Kuka tahansa voi esimerkiksi ladata Youtubeen minkä tahansa valheen, eikä sille voi mitään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)