Verkkouutiset

SDP:n Paatero toivoo elinkeinoministeriltä tukea Kymenlaakson tuulivoimahankkeille

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sirpa Paatero on pettynyt elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren osoittamaan vähäiseen mielenkiintoon Kymenlaakson tuulivoimahankkeita kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sirpa Paatero teki ennen joulua elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle (kok.) kirjallisen kysymyksen asiasta sen jälkeen, kun puolustusvoimien tutkakompensaatioselvityksen myötä Kymenlaakson merkittävät tuulivoimahankkeet käytännössä kaatuivat. Potentiaalisesta noin 350 turbiinin määrästä voitaisiin toteuttaa vain 69 turbiinia. Kompensaatiokustannus turbiinia kohden nousisi noin 500 000 euroon.

Paateron mukaan tämän vuoksi 1,4 miljardin euron investoinnit Kymenlaaksossa ja noin 9000 työvuotta ovat jäämässä toteutumatta.

– Kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa ministeri kyllä luettelee ne hienot tavoitteet, joita Suomi on tuulivoiman tuotannolleen asettanut, mutta ilmeisesti olettaa, että ne voidaan toteuttaa ilman, että panostuksia Suomenlahden tuuliseen pohjukkaan tehdään lainkaan.

Paatero on pahoillaan myös siitä, että ministeri pitää Kymenlaakson hankkeita vähäpätöisinä verrattuna esimerkiksi Pohjanmaan vastaaviin.

– Kyllä koko hallituksen tulisi yksissä tuumin toimia tällaisten hankkeiden puolesta ja noudattaa itse itselleen asettamiaan tavoitteita. Nämä tavoitteet on kirjattu mm. ilmasto- ja energiastrategiaan.

Paatero huomauttaa, että Kymenlaakson tuulivoimalat olisivat merkittäviä niin energian tuotannolle, päästötavoitteiden toteuttamiseksi kuin alueen talouden ja työllisyyden kohentamiseksikin.

– Miksi siis elinkeinoministerimme nostaa kätensä pystyyn puolustusvoimien arvion edessä? Onko edes pohdittu vaihtoehtoja siitä, miten hankkeet saataisi etenemään? Keskustelu alueen toimijoiden kanssa voisi antaa uusia ideoita. Olisikohan ministeri valmis yhteistyön tiivistämiseen suotuisampaan lopputulokseen pääsemiseksi, kysyy Paatero.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)