Verkkouutiset

Juha Sipilä: Vielä ei spekuloida hallituspohjalla – nyt mietitään kynnyskysymyksiä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan puoluejohtajien välinen luottamus testataan hallitusneuvotteluiden aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nyt ajatukset ovat jo ensi viikossa ja näissä epävirallisissa keskusteluissa ja (hallitus) tunnusteluissa, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi toimittajille keskustan puoluetoimistolla Helsingissä.

Keskusta voitti eduskuntavaalit. Puolue sai 49 kansanedustajaa eli 14 enemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Kokoomus sai 37 ja perussuomalaiset 38 kansanedustajaa. SDP on neljäs 34 paikalla.

Sipilän mukaan vielä ei ole oikea aika spekuloida lopullista hallituspohjaa.

– Nyt me lähdemme katselemaan näitä kysymyksiä ja miettimään, onko puolueilla kynnyskysymyksiä. Tässä on kuitenkin isoja, vaikeita asioita, joista pitää päästä läpi.

– Varmasti näissä hallitusneuvotteluissa mitataan myös sitä luottamusta. Tämä on se oma ykköstarkkailuni kohde, mihinkä se luottamus syntyy ja mihinkä ei.

Sipilä katsoo, että luottamus on lähtökohtaisesti olemassa kaikkien puoluejohtajien kesken, mutta sitä ei ole testattu tiukoissa paikoissa.

– Luottamusta testataan neuvotteluiden aikana.

Sipilän mukaan Suomi pannaan kuntoon siten, että muutetaan johtamisen ote strategiseksi ja näytetään esimerkkiä valtioneuvoston kautta, keskitytään vähempiin asioihin ja tehdään ne huolella maaliin saakka.

– Reformeista puhuttaessa tärkeimmät uudistukset ovat sote-uudistus, eläkeuudistus, kuntien tehtävät ja toimintatavat, mutta nostaisin listalle myös byrokratian ja normien purkamisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)