Verkkouutiset

Keskustan Sipilä ennakkoäänistä: ”Hyvältä näyttää, pessimisti ei pety”

Ennakkoäänistä keskusta keräsi 23,2 prosenttia, kokoomus 17,9 prosenttia, SDP 17,7 prosenttia ja perussuomalaiset 15,8 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo olevansa todella tyytyväinen keskustan saamaan ennakkoäänimäärään. Keskusta sai tähän mennessä lasketuista ennakkoäänistä 23,2 prosenttia.

Tässä vaiheessa paikkaero on kaksitoista paikkaa keskustan hyväksi.

– No kyllä se varmaan tässä illan päälle vielä tasoittuu, mutta hyvältä näyttää, Juha Sipilä sanoi toimittajille keskustan puoluetoimistolla.

Juha Sipilä ei kuitenkaan pidä itseään vielä varmana vaalivoittajana.

– En osaa sanoa enkä ole miettinyt, paljonko sen tuloksen pitää olla.

Kysyttäessä onko Sipilällä voittajaolo, mies vastasi, että ei ole.

– Pessimisti ei pety. Mutta hyvältä näyttää.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä annettiin yli 1 346 000 ääntä, joten ennakkoon äänesti noin 31,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011 vastaava luku heti ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 31,2 prosenttia äänioikeutetuista ja lopullinen kokonaisäänestysprosentti oli 67,4.

Suomen ulkomaanedustustoissa kävi ennakkoäänestyksen aikana antamassa äänensä yhteensä 35 521 henkilöä. Äänestäjiä oli hieman enemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, jolloin äänestäneitä oli 35 049. Ulkomailla vakinaisesti asuvia äänioikeutettuja oli tänä vuonna 242 000 henkeä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)