Verkkouutiset

Pääministeri Juha Sipilä: Paikallinen sopiminen ei etene järjestäytymättömiin yrityksiin

Suomen Yrittäjien päätös oli pettymys pääministerille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Suomen Yrittäjien päätös hylätä kompromissiesitys paikallisesta sopimisesta tarkoittaa sitä, että paikallista sopimista ei uloteta järjestäytymättömiin yrityksiin eli työnantajaliittoihin kuulumattomiin yrityksiin.

– Minusta tässä päätöksessä ei ole järkeä, Sipilä luonnehti ratkaisua Verkkouutisille eduskunnassa.

Suomen Yrittäjät on karsastanut mallia, jossa luottamusmies on paikallisessa sopimisessa pakollinen, jos työehtosopimukset niin edellyttävät. Hallitus ei siis vie mallia eteenpäin järjestäytymättömien yritysten osalta, kun SY sen torppasi.

Palkansaajakeskusjärjestöt ja EK olisivat kompromissin hyväksyneet. Kompromissin mukaan paikallisen sopimisen osapuolena olisi ollut luottamusmies työehtosopimuksen niin määrätessä myös järjestäytymättömissä yrityksissä, mutta luottamusmies ei olisi liiton ohjauksessa.

– Suomen Yrittäjille on annettu kaksi vaihtoehtoa: joko tulla tämän kompromissin taakse tai sitten järjestäytymättömien asema jätetään koko sopimuksesta pois, Sipilä täsmensi, mitä vaihtoehtoja SY:lle tarjottiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)