Verkkouutiset

Arto Satonen: Ryhmät eivät ottaneet kantaa Kelan johtajamäärään

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen painottaa Kelan organisaatiouudistuksen olevan tässä vaiheessa Kelan oma asia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Joitakin viikkoja sitten asiasta käytiin perussuomalaisten Pentti Kettusen aloitteesta ryhmien kesken palaveri, jossa olin mukana. Siinä todettiin, ettei Kelan johtajamäärästä tehdä linjauksia. Kelassa on meneillään organisaatiouudistus. Päätettiin jättää asia Kelan valtuutetuille, Arto Satonen sanoo Verkkouutisille.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään maanantaina, että kokoomus ajaa Paula Risikkoa Kelan johtajaksi ja jopa pääjohtajaksi.

Perussuomalaisten kerrottiin myös ajavan johtajien määrän vähentämistä. Satonen korostaa, että ryhmät eivät halunneet ottaa kantaa mihinkään suuntaan, ei edes johtajien määrän säilyttämiseen.

– Organisaatiouudistus on Kelan vastuulla. Mihinkään nimispekulaatiohin en ota kantaa, sanoo Satonen ja muistuttaa johtopaikkojen täytön menevän ensi vuoteen.

Kela toimii eduskunnan alaisuudessa. Pääjohtajan lisäksi Kelan johtoon voidaan valita enintään viisi johtajaa. Tällä hetkellä johtajia on vain kaksi. Nykyiset johtajat on valittu poliittisin perustein.

Keskustalla on pääjohtajan paikka, kokoomuksella ja SDP:llä johtajien paikat. Kelan johtajat nimittää tehtäväänsä tasavallan presidentti.

Lue Myös:

HS: Paula Risikko vahvoilla Kelan johtoon

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)