Verkkouutiset

Sasi Euroopan neuvoston kokouksessa: Rajat saatava Ukrainan valvontaan

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) totesi, että Euroopan neuvoston ministerikomitea on tehnyt hyvän päätöksen, kun se vaatii Venäjää vetämään sotajoukkonsa Ukrainasta, lupaa auttaa Ukrainaa sen uudistuspolitiikassa ja vaatii rauhanomaista ratkaisua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Rauhansuunnitelman täytäntöönpano takkuilee. Tärkeintä onkin nyt, että Ukraina saa kontrolloida omia rajojaan. Ennen kuin raja-asemat ovat sen hallussa, ei voida puhua todellisesta edistyksestä. Lisäksi on välttämätöntä, että paikallisvaalit järjestetään mahdollisimman pian. Asemiehet eivät ole demokraattisesti valittuja. Itä-Ukrainan väestön on itse saatava päättää omista asioistaan, Kimmo Sasi sanoi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa keskiviikkona.

Suomen valtuuskunnan varajäsen, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan Venäjä toimi virheellisesti vallatessaan Krimin niemimaan itselleen.

– Se on vastoin kansainvälistä oikeutta. Sen me olemme suoraan ja selkeästi tuominneet. Taistelut ja sota Ukrainan itäosissa ovat aiheuttaneet suunnattoman määrän ihmishenkien menetyksiä, ihmisten kodit on tuhottu ja inhimillisen kärsimyksen määrä on erittäin suuri. Tätä emme voi hyväksyä.

– Nyt on aika hakea diplomatian keinoin ratkaisuja. Nyt ei ole aika hakea syyllisiä. Muutoin emme saa aikaan rauhanomaista ratkaisua. ETYJ tekee arvokasta työtä ja sitä työtä on jatkettava. Diplomatian keinon ratkaisun hakemista on syytä tukea kaikin keinoin, Anttila painotti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)