Verkkouutiset

Sari Essayah HS:lle: Omaishoidon tuki pitäisi siirtää Kelan maksettavaksi

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mukaan perheen valinnanvapaus on yksi perusarvoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Me kunnissa toimimme kotihoidontuen ja omaishoidon tuen puolesta, siinä toteutuu kd:n ajattelumalli, että perhe on paras hyvinvointipalvelujen tuottaja. Mutta perhettä pitää tukea, jotta se selviää siitä, sanoo Helsingin Sanomien haastattelema kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Essayahin mielestä yhdenvertaisuuden vuoksi omaishoidon tuki pitäisi siirtää Kelan maksettavaksi.

Hän korostaa, että yksi perusarvo on perheen valinnanvapaus.

– Onko se ideologinen vaihtoehto, että lapsi pitää saada kotoa pois, Essayah kysyy.

– Kotihoidon tuki ei edellytä sitä, että vanhempi on kotona, vaan edellytys tuelle on, että lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa. Siksi voi olla mahdollisuus mummon tahi vaarin hoitaa lasta kotona tai ottaa hoitaja, ja vanhemmat voivat olla töissä.

Essayah viittaa puolueen sääntöihin, joiden mukaan puolueen yhteiskunnallisen toiminnan perustana on Jumalan sanaan pohjautuva näkemys.

– Kuntapolitiikassa se tarkoittaa sitä, että jokaisen ihmisarvo on kaikkein tärkein, että pidetään kaiken ikäisistä huolta. Kunta voi täsmälleen niin hyvin kuin ihmiset voivat perheessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)