Verkkouutiset

Kokoomuksen Sankelo viskikohusta: Ihmisten holhoamisella oltava raja

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo kummastelee viikonloppuna syntynyttä viskikeskustelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ymmärrän, että viranomaiset valvovat lakien noudattamista. Alkoholin tuomia ongelmia ei pidä väheksyä, mutta valvonnallakin on oltava rajansa. Viimeaikaiset esimerkit ovat osoittaneet, että osa sääntelystämme vaatii perkaamista. Ihmisten holhoamisessa on oltava jokin tolkku, Janne Sankelo toteaa tiedotteessaan.

Helsingin Sanomat uutisoi viikonloppuna, että aluehallintovirasto piti yksityishenkilöiden verkkokirjoituksia olut- ja viskitapahtuman laittomana mainontana. Sunnuntaina avi kiisti kieltäneensä viski-sanan käytön yksityishenkilöiden blogeissa. Luvanhakijaa sen sijaan kiellettiin käyttämästä viski-sanaa tapahtuman markkinointinimessä, koska se on väkevän alkoholijuoman mainostamista, joka on alkoholilain mukaan kielletty.

Sankelon mukaan alkoholipolitiikassa on järkevää keskittyä riskijuomisen rajoittamiseen ja alkoholihaittojen vähentämiseen eikä tavallisten suomalaisten kohtuukäyttäjien piinaamiseen. Sankelo hämmästeleekin normipurun puolesta muuten vahvasti puhuvan keskustan kantaa alkoholilain tiukentamiseen.

– Keskusta kannattaa alkoholipoliittisessa ohjelmassaan kauppojen, kioskien ja huoltamoiden myymän oluen laimentamista. Lisäksi ensimmäisenä toimenpiteenään keskusta vaatii alkoholilain ja järjestyslain kieltojen tiukempaa valvontaa.

– Tarvitsemme vähemmän ja selkeämpää valvontaa. Talonpoikaisjärkeä tarvitaan, jotta oikeat ongelmat erotetaan kansalaisten holhoamisesta. Suomi on saatu valmiiksi, jos viskiblogin pitämisestä joutuu hankaluksiin!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)