Verkkouutiset

Kokoomuksen Sankelo: Keskustan Anttilalta pohjanoteeraus

Kokoomuksen Janne Sankelon mukaan Suomi neuvotteli pääministeri Jyrki Kataisen johdolla hyvän tuloksen maatalouden EU-rahoituksen osalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon mukaan keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan eduskunnassa antama kommentti pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) intresseistä Etelä-Suomen maatalouden tukineuvottelujen yhteydessä on keskustan oppositiopolitiikan tähänastinen pohjanoteeraus maatalousasioissa.

Anttila sanoi tiistaina eduskunnan keskustelussa epäilevänsä, että pääministeri Jyrki Kataisen halu EU-tehtäviin vaikutti taustalla, kun Suomi viime syksyn neuvotteluissa joutui luopumaan kansallisen tuen maksamisesta Etelä-Suomen maataloudelle.

Sankelon mukaan keskusta on selvästi aloittanut Ultrakevyet vappupuheet etuajassa.

– Entisen maatalousministeri Anttilan purkaus osoittaa, että kun asiaperusteita ei löydy maataloustalouden EU neuvottelujen kritisointiin pitää siirtyä satuihin. Pääministeri Kataisella oli keskeinen rooli maatalouden tukiratkaisun umpisolmun avaajana, Sankelo huomauttaa.

– On tunnustettu tosiasia, että pääministeri Kataisen johdolla Suomi neuvotteli hyvän tuloksen suomalaisen maatalouden ja maaseudun EU-rahoituksen osalta. Samoin EU:n maatalouspolitiikan uudistuksessa Suomi toimi taitavasti ja sai keskeiset tavoitteensa läpi.

Etelä-Suomen maatalouden artiklan 141 mukaisille tuille neuvoteltiin uudeksi ratkaisuksi lopulta Suomi-pykälä, jossa arkkitehteinä toimivat maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) ja kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa. Tulos saavutettiin hallituksen tiimityöllä, jota MTK:kin kuvaili maatalouspolitiikan ilmaveiviksi.

– Sirkka-Liisa Anttilan omat saavutukset ministerinä eivät häikäise. Keskustaministerien aikana vuosina 2003–2011 Etelä-Suomen 141-tuet yli puolittuivat, Sankelo muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)