Verkkouutiset

Kansanedustaja varoittaa kansallisten etujen ulkoistamisesta EU:lle ja Natolle

SDP:n kansanedustaja Kari Rajamäen mukaan suomalaiset ovat vastuussa kansallisista talous- ja työllisyyseduistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Kari Rajamäki korosti puheessaan Rautalammilla suomalaisten vastuuta kansallisista talous- ja työllisyyseduistaan.

– Suomen etu on varmistettava ja Suomea on tuettava ja kuultava, Rajamäki painotti puheessaan.

Rajamäki siteerasi presidentti Mauno Koivistoa, joka totesi aikoinaan osuvasti: ”Suomen yhteinen raja Venäjän kanssa lataa Suomen päälle monenlaista vastuuta, mutta sen täytyy antaa Suomelle myös oikeuden tulla huolellisesti kuulluksi silloin, kun on kysymys EU:n ja Venäjän välisistä suhteista”.

– Tämä viisaus on erityisesti tiedostettava: suomalaisten on itse varmistettava kansalliset etunsa. Niitä ei tule ulkoistaa EU:lle eikä Natolle, niin kuin kokoomus ja Rkp toivoisivat, Rajamäki sanoi.

Rajamäki muistutti, kuinka EU-komissio päätti entisen talouskomissaari Olli Rehnin johdolla antaa EU:n lukuun otettavalla lainalla rahoitusapua Ukrainalle, joka on EU:n ulkopuolinen maa.

– Tätä SDP on kritisoinut. Eduskuntaa ei tule jälkikäteen saattaa tällaisten tukiratkaisujen eteen.

– On muistutettava myös nykyistä hallitusta Suomen valtiontalouden rajallisista mahdollisuuksista tukea muita maita. Suomen työllisyydestä ja hyvinvointipalveluiden rahoituksesta huolehtiminen on ensisijaisesti suomalaisten itsensä tehtävä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)