Verkkouutiset

Antti Rinne jatkaa SDP:n puheenjohtajana

SDP:n istuva puheenjohtaja Antti Rinne valittiin jatkokaudelle puheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinne sai puheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella 281 ääntä, joka oli yli puolet annetuista äänistä. Antti Rinne on siten valittu toiselle kolmevuotiskaudelle SDP:n puheenjohtajaksi Lahden puoluekokouksessa lauantaina.

Yhteensä vaalissa annettiin 495 hyväksyttyä ääntä. Toiseksi eniten, 159 ääntä sai Timo Harakka. Kolmanneksi vaalissa jäi Tytti Tuppurainen 55 äänellä.

Rinne lupasi vaalin jälkeen puoluekokousväelle, että SDP:stä tulee suurin puolue ensi huhtikuun kunnallisvaaleissa. Hän sanoi haluavansa SDP:n puheenjohtajana jatkaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion kehittämistä.

Rinne on 54-vuotias mäntsäläläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja oikeustieteen kandidaatti. Hän nousi vuoden 2014 SDP:n puoluekokouksessa puolueen puheenjohtajaksi voittaen tuolloin vaalissa istuvan puheenjohtajan Jutta Urpilaisen. Tämän jälkeen hän nousi valtiovarainministeriksi Alexander Stubbin hallitukseen noin vuoden ajaksi. Ennen toimimistaan SDP:n puheenjohtajana hän oli Ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Puoluekokous jatkuu lauantaina puoluesihteerin ja varapuheenjohtajien valinnalla.

Puoluesihteeriksi ovat ehdolla Hanna Kuntsi, Tuomas Kurttila, Antton Rönnholm ja Mikko Salmi. Varapuheenjohtajaksi ovat ehdolla Maarit Feldt-Ranta, Teemu Hirvonen, Sanna Marin, Ari Marjeta sekä Ville Skinnari.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)