SAK valmis aloittamaan neuvottelut työmarkkinasopimuksesta

Palkansaajakeskusjärjestö SAK on valmis aloittamaan neuvottelut työmarkkinasopimuksesta, mutta sen synty edellyttää ratkaisua paikallisesta sopimisesta.

  • LKS 20160125 SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly SAK:n hallituksen kokouksessa 25. tammikuuta 2016. SAK:n hallitus kokoontui keskustelemaan työmarkkinaneuvottelujen aloittamisesta. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly SAK:n hallituksen kokouksessa maanantaina.

    ()

– Keskeistä on saada maan hallituksen pakkolait korvattua muulla ratkaisulla. Tässä yhteydessä pitää sopia myös paikallisen sopimisen kehittämisen päälinjat ja estää työsopimuslakiin esitetyt määräaikaisten työsuhteiden heikennykset sekä työehtosopimuksiin liittyvät heikennykset, sanoo SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.).

Hänen mukaansa tilanne ei ole joulukuusta helpottunut, mutta neuvottelut on tärkeää aloittaa uudelleen, jotta Suomeen saataisiin lisää työtä, investointeja ja talouden näkymää paremmaksi.

SAK:n mukaan ensisijaisesti tavoitellaan työmarkkinaratkaisua, jossa myös palkat sovitaan samassa yhteydessä.

SAK sanoo olevansa edelleen valmis kehittämään uutta työmarkkinamallia, jossa kansainväliselle kilpailulle alttiit alat määrittävät palkankorotukset.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.