Verkkouutiset

Sisäministeri Päivi Räsänen pitää kyläpoliisijärjestelmää kokeilemisen arvoisena

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta kyläpoliisien palkkaamisesta ollaan viemässä eteenpäin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kyläpoliisijärjestelmä on mielestäni kokeilemisen arvoinen, ja sitä ollaan viemässä eteenpäin, sanoo sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) Ylen Ykkösaamussa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on esittänyt kyläpoliisien palkkaamista järjestyksen ylläpitämiseksi.

Räsäsen mukaan kyläpoliisiehdotuksen eteenpäin vieminen on lähtenyt jo liikkeelle.

– Se ei edes edellytä varsinaisesti ministerin toimenpiteitä muuta kuin myönteisen asenteen, jonka olen ilmoittanut poliisiylijohtajalle.

– Poliisihallitus ryhtyy nyt käymään elokuussa poliisiylijohdon kanssa keskustelua siitä, millä tavalla tätä ryhdyttäisiin toteuttamaan.

Räsäsen muistuttaa, että tämä edellyttää kokeneita ja vapaaehtoisia poliisimiehiä, jotka haluavat toteuttaa urakkapalkalla kyläpoliisitoimintaa. Se edellyttää lisäksi kiinnostusta myös niiltä kuunilta, joiden alueella tätä tapahtuisi.

– Kun olen itse tuolla harvaan asutuilla alueilla kiertänyt, olen havainnut, että kiinnostusta tällaiseen kyllä on. Tiedän, että sellaisia poliisimiehiä ja -naisia, jotka olisivat tällaisista tehtävistä kiinnostuneita, löytyy.

Poliisi on myös resurssipulaan vedoten ehdottanut omakotitalojen asukkaille riistakameroiden hankkimista varkaiden varalta. Lisäksi on puhuttu naapurustovahdeista.

– Varmasti on tarpeen käydä sitä keskustelua, millä tavalla kansalaiset voivat itsekin olla huolehtimassa omasta turvallisuudestaan.

– Mutta missään nimessä sellaisia tehtäviä, jotka kuuluvat poliisille poliisin virkavastuulla, ei ole syytä eikä voikaan perustuslain mukaan siirtää kansalaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)