Verkkouutiset

PS:n Putkonen: teollisuus vapautettava punavihreistä kahleista

Perussuomalaiset esittää teollisuuden energiaverojen laskemista EU:n sallimalle minimitasolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomen poliittinen maariski on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa. Karmea tosiasia kävi ilmi, kun vientiteollisuusliitot esittelivät hallitusohjelmaterveisensä 19. tammikuuta maanantaina. Perussuomalaisten tavoin vientiteollisuusliitot esittävät teollisuuden energiaverojen laskemista EU:n sallimalle minimitasolle, toteaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen tiedotteessaan.

Putkosen mukaan molemmat ovat yhtä mieltä, että kilpailukyky on nostettava energia- ja ilmastopolitiikan kärkeen. Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen päättämän kaivosten sähköveron kolminkertaistamisen peruminen pikimmiten on Putkosen mukaan perussuomalaisten ja vientiteollisuuden yhteinen vaade.

– Seuraavalla hallitusohjelmalla ratkaistaan teollisen Suomen tulevaisuus. Hälytyskellojen olisi pitänyt soida viimeistään kun Elorannan raportti kertoi, että 70 prosenttia suuyrityksistä suunnittelee siirtävänsä tuotantonsa pois Suomesta seuraavan viiden vuoden aikana. Viesti on karua luettavaa. Suomen teollisuuspolitiikassa on tehtävä täyskäännös.

Putkonen korostaa, että perusteollisuus on jatkanut myös kuluneella viikolla irtisanomisiaan.

– Näillä valmistaudutaan teollisuutemme siirtämiseen kokonaiskustannuskykykilpailultaan edullisempiin maihin. Perussuomalaiset ovat esittäneet teollisuuden kustannuskilpailukyvyn kohentamista lähes miljardilla eurolla vuosittain pudottamalla vihermaksut ja -verot EU:n minimitasolle.

Putkonen muistuttaa, kuinka perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kysyivät jo lokakuussa (24.10.2014 Työmiehen tuumaustunti) keskustalta, kokoomukselta ja SDP:lta, ovatko ne valmiit perussuomalaisten kanssa hallitukseen tekemään budjettiin todellisen rakenneuudistuksen.

– Rakenneremontilla ohjattaisiin niukat euromme suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja teollisuuden kilpailukyvyn kohentamiseksi maailman parantamisen sijaan.

– Kun keskusta, kokoomus ja SDP ovat yksissä tuumiin torjuneet sekä perussuomalaisten teollisuuden kilpailukykyä kohentavat esitykset että sitoutuneet hallituksen ilmasto- ja energiatiekarttaan, niin se merkitsee sitä, että perussuomalaiset ovat ainoana puolueena valmiit pelastamaan suomalaisen perusteollisuuden punavihreistä kahleista.

Putkosen mukaan teollisuustyöpaikkojen säilyttämiseksi ja lisäämiseksi perussuomalaiset tarvitsevat vahvan valtakirjan tulevissa vaaleissa. Pääministeripuolueena perussuomalaiset pystyisivät poistamaan teollisuusinvestointien esteenä olevan poliittisen maariskin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)