Verkkouutiset

Petteri Orpo: Toivon ettei puheita radikalisoitumisesta tarvita

Valtiovarainministeri toivoo, että työehdoista ja palkoista voitaisiin sopia yhä enemmän työpaikkakohtaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– En ole ennen kuullutkaan uhkailuja radikalisoitumisesta palkansaajien puolelta, vastasi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) SDP:n kansanedustaja Tarja Filatoville eduskunnan kyselytunnilla.

Kyselytunnilla puhuttiin työnantajia edustavan Elinkeinoelämän keskusliiton päätöksestä irtisanoutua keskiviikkona 22:sta keskusjärjestösopimuksesta.

Filatovin mukaan työnantajapuoli on radikalisoitumassa.

– Nyt on käynyt niin, että työnantajapuoli on radikalisoitumassa. Ja sillä puolella ajatellaan, että ammattiyhdistysliike säilyy samanlaisena, sovinnollisena, Filatov totesi.

– Ymmärrättekö te, arvoisa varapääministeri, sen, että myös ammattiyhdistysliike saattaa radikalisoitua. Ymmärrättekö te sen, että hallituksella voi olla rooli tämän radikalisoitumisen estämiseksi, Filatov kysyi.

Orpo sanoi toivovansa, että puheita radikalisoitumisesta ei tarvita ja että sopimista todellakin tapahtuu.

– Minä toivon, että sitä tapahtuu liittotasolla, johon nyt ollaan menossa eli näihin liittokierroksiin.

– Minä toivon, että voitaisiin yhä enemmän sopia työehdoista ja palkoista työpaikkakohtaisesti. Se on myös hallitusohjelman tavoitteena, Orpo muistutti.

Filatov totesi palkansaajapuolen aikanaan miettineen, voiko kiky-sopimukseen luottaa.

– Silloin, kun kiky-sopimus solmittiin, palkansaajapuolella mietittiin, että voiko tähän sopimukseen luottaa. Pitävätkö hallitus ja työnantajapuoli omat linjansa? Tuohon luottamukseen uskottiin, Filatov totesi.

Orpon mukaan hallitus kunnioittaa ja noudattaa kiky-sopimusta.

– Siitä, mitä päätettiin ennen vuoden vaihdetta uusista toimista työllisyyden suhteen, käytiin hyvin laaja kierros työmarkkinajärjestöjen kanssa, Orpo sanoi.

– Palkansaajajärjestöistä lähes kaikki hyväksyivät hallituksen toimet, joita valmistellaan tällä hetkellä edelleen keskustellen muun muassa SAK:n kanssa.

Orpo korosti, että tärkeintä on tehdä toimia, joilla saadaan mahdollisimman moni suomalainen töihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)