Verkkouutiset

Petteri Orpo: EU-jäsenmaiden muodostettava yhteinen Brexit-kanta

Valtiovarainministeri toivoo EU:n pysyvän yhteisenä brexitin suhteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan muiden EU-jäsenmaiden on löydettävä yhteinen kanta Britannian Brexit-suunnitelmaan.

Britannian pääministeri Theresa May kertoi tiistaina 12 tavoitteestaan EU-eroneuvotteluissa Brysselin kanssa.

– Britannia on esitellyt suunnitelmansa brexitistä. Seuraavaksi EU:n 27 jäsenmaan on löydettävä yhteinen kanta. Yhtenäisinä pysymme pystyssä, hajaantuneena kaadumme, Petteri Orpo tviittasi englanniksi.

Theresa Mayn mukaan Britannia ei tavoittele yhteismarkkinoiden jäsenyyttä, mutta tavoittelee pääsyä sinne. Hän sanoi, että Britannia pyrkii sopimaan vapaakauppasopimuksen EU:n kanssa.

Britannia aikoo myös erota Euroopan tuomioistuimesta, joka säätelee EU-oikeutta.

May sanoi haluavansa pysyä osana tulliunionia jäljelle jäävien 27 jäsenmaan kanssa, mutta ei täysjäsenenä. Hän aikoo pitää kuitenkin mielen avoimena sen suhteen, miten tämä järjestely toteutetaan.

Hän korosti, että Britannia ei tavoittele pitkäkestoista siirtymävaiheen sopimusta. Neuvottelut on tarkoitus saada valmiiksi kahden vuoden sisällä. Britannian odotetaan jättävän erohakemuksensa EU:lle maaliskuun loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)