Kansanedustaja ei kannata suurkaupunkien erityisasemaa maakuntauudistuksessa

Keskustan kansanedustajan mukaan suurkaupunkien erityisasema maakuntauudistuksessa estäisi selkeän ja asiakaslähtöisen mallin luomisen.

  • LKS 20150602 Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Pertti Hakanen ja Lasse Hautala (oik.)  puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa eduskunnan auditoriossa Helsingissä tiistaina 2. kesäkuuta 2015. Eduskuntaryhmä valitsee uuden ryhmäpuheenjohtajan. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (vasemmalla), Pertti Hakanen (keskellä) ja Lasse Hautala (oikealla).

    ()

Keskustan kansanedustaja Pertti Hakasen mukaan jokaisen kaupungin ja kunnan tulee lähteä maakuntauudistukseen samalta viivalta.

Hakanen viittaa viime viikkoina käytyyn keskusteluun suurkaupunkien erityisasemasta maakuntauudistuksessa.

– Uudistuksen lähtökohtana on selkeän, yhdenmukaisen ja asiakaslähtöisen mallin luominen. Jos suurkaupungeille säädetään erityisitsehallintoa, tämä lähtökohta ei toteudu, Hakanen toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa asiakkaan näkökulmasta on tärkeää, että tuleva malli olisi mahdollisimman yksinkertainen.

– Vaikka maakunnat ovat erilaisia, en näe syytä miksi julkista hallintoa ei voitaisi niissä toteuttaa samalla tavalla. Kaupungit pystyvät uudistuksesta huolimatta hoitamaan omaa työ- ja elinkeinopolitiikkaansa, Hakanen toteaa.

Seuraava tärkeä askel uudistuksessa on Hakasen mukaan järjestäjätahon nimeäminen valtioneuvoston toimesta.

– Tämä tulisi tehdä pikapuoliin, jotta tasavertainen valmistelu saadaan eri puolilla maata ajoissa liikkeelle, hän muistuttaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.