Verkkouutiset

STTK:n Antti Palola Karjalaiselle: Ansiopäivärahan tasoporrastus ei mene läpi

Työllisyyspakettia valmistelevan työryhmän on määrä antaa ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan mukaan hallituksen työllisyyspaketissa kaavailtu ansiopäivärahan tasoporrastus ei mene läpi kolmikantaisessa työryhmässä.

Palolan luotsaama STTK on muiden työmarkkinajärjestöjen kanssa mukana työllisyyspakettia valmistelevassa työryhmässä.

Työryhmä antaa ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti syyskuun alussa työllisyyspakettia valmistelleen virkamiestyöryhmän loppuraportin, jossa ehdotettiin 18 toimenpidettä työllisyyden parantamiseksi.

Yksi työttömyyden lyhentämiseksi ehdotetuista toimenpiteistä oli, että ansiopäiväraha heikkenisi portaittain työttömyyden keston mukaan.

Kolmikantainen työryhmä asetettiin valmistelemaan pakettia budjettiriihen jälkeen syyskuussa, ja sille ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistaminen kannustavammaksi on hankala kysymys.

– On vaikea saada palkansaajajärjestöjen piirissä ymmärrystä sille, että uudistus olisi leikkaava tai heikentävä. Heikennyksiä on tehty jo aiemmin, ja niiden vaikutusta työllisyyteen pitäisi arvioida, Palola sanoo Karjalaiselle.

– Työryhmässä on mietitty erilaisia vaihtoehtoja, mutta kun neuvottelut ovat kesken, en lähde avaamaan niitä enempää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)