Verkkouutiset

Kansanedustaja Demokraatille: Oulussa pelätään osaajien jättävän kaupungin

SDP:n kansanedustaja ei usko kaikkien asiantuntijoiden jättävän Oulua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalalaisyhtiö Broadcom lopettaa modeemiliiketoimintansa ja irtisanoo Suomesta noin 600 henkilöä. Oulusta irtisanotaan 430 työntekijää.

– Broadcomin irtisanomiset vetävät hiljaiseksi. Mikään yllätys tämä ei tosin ollut, sillä epävarmuus yhtiön osalta oli jatkunut jo pidemmän aikaa. Se ei tietenkään mitenkään vähennä uutisen aiheuttamaa pettymystä ja surua, sanoo oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) Demokraatille.

Microsoft vähentää maailmanlaajuisesti noin 18 000 työpaikkaa, joista noin 12 500 on entisiä Nokian työntekijöitä. Suomen osuus vähennyksistä on yli tuhat työpaikkaa. Oulun toimipiste lakkautetaan, joka tarkoittaa noin 500 työntekijän irtisanomista

– Se, että tulee yhtä aikaa 1 000 irtisanomista yhteen kaupunkiin, on kova paikka. Myös minulla itselläni on Broadcomilla monia tuttuja, jotka nyt menettävät työnsä.

Tuppuraisen mukaan Oulua koskeneiden irtisanomisten jälkeen on olemassa pelko, että osaajat jättävät kaupungin.

– Itse en kuitenkaan usko ihan kaikkien asiantuntijoiden Oulusta lähtöön, sillä esimerkiksi perheet sitovat osaltaan jäämään tänne. Osa voi kuitenkin lähteä.

Palvelualat ja kauppa kannattelevat nyt Oulun työllisyyttä. Tuppurainen toivoo, ettei palvelualoilla päädyttäisi vastaaviin ratkaisuihin työntekijöiden irtisanomiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)