Verkkouutiset

Keskustan Lintilä tukee Vapaavuoren ydinvoimalinjaa

Keskustan kansanedustaja pitää elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) linjaa ydinvoimalupien suhteen oikeana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pidän ihan selvänä, että sellainen ratkaisu, että ruvetaan tekemään varastoon päätöksiä, ei tule kyseeseen, Mika Lintilä sanoo Verkkouutisille.

Lintilä on samoilla linjoilla elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren kanssa, joka esitti viime viikon torstaina valtioneuvostolle Teollisuuden Voiman ydinvoimahankkeen periaatepäätöksen jatkoajan myöntämättä jättämistä. Lintilä sanoi pitävänsä myös oikeana päätöstä, että Fennvoiman ydinvoimahankkeen rakentamisluvan ehtona on 60 prosentin kotimainen omistus.

Hän huomauttaa, että TVO:n aikataulujen venyessä periaatelupa alkaisi mennä päällekkäin myös Fortumin Loviisaan kaavaileman vanhenevat ydinreaktorit korvaavan investoinnin kanssa, jos Fortum päättää hakea uudelleen lupaa korvausinvestoinnilleen.

Sen sijaan Lintilä on huolissaan Suomen energiastrategiasta. Viime eduskuntakaudella tehdyillä ydinvoimapäätöksillä ja panostuksilla uusiutuvaan energiaan Suomen energiahuollon piti olla turvattu.

– Kyllä meillä kansallinen energiastrategia on nyt aika paljon hukassa. Sen takia mielenkiinnolla odotan pääministerin ilmoitusta, Lintilä sanoo.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) on luvannut antaa eduskunnalle pääministerin ilmoituksen energiapolitiikan kokonaisuudesta 7. lokakauuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)